Aktuellt

Aktuellt

Bara glöm henne

Författare: Annika Gustavsson

Roman

Inbunden. Antal sidor: 364

Förlag: Uggleskytten

Utgivningsdatum: 2020-08-27

ISBN: 978-91-983618-0-3

Fosterunge

Författare: Mona-Lisa Gustavsson

Självbiografi Häftad, 88 sidor

Förlag: Uggleskytten

Utgivningsdatum: 2021-04-10

ISBN: 978-91-983618-1-0

Ny bok!

"Bara glöm henne"

Den 27 augusti släpptes "Bara glöm henne" på Uggleskyttens förlag. Det är en fristående fortsättning på debutboken "Måndagsbarn" som kom 2017.

Det fanns en hemlighet som låg och skavde. En smärta utan ord. En känsla av att något hemskt skulle kunna inträffa när som helst. Det var aldrig meningen att jag skulle få reda på mormor Gretas existens. Det var i själva verket ett misstag. Mamma ville inte prata om henne. Greta föddes i en rik grosshandlarfamilj i början av förra seklet men avled på Beckomberga. Varför kunde vi inte prata om det? Kanske för att det egentligen handlade om något helt annat. Eller som Greta själv uttryckte det: "Det är lite krångligt alltihop."

En roman om tre generationers kvinnor i Stockholm som baseras på verkliga händelser. Om utanförskap, att vara fosterbarn, och om att bli vald - eller bortvald.

Ett stort tack till Stiftelsen Längmanska Kulturfonden för stödet.

 

Mona-Lisa 95 år debuterar som författare

"Fosterunge" är berättelsen om en liten flickas uppväxt på den Östgötska landsbygden. Mona-Lisa är född 1925, och berättar livfullt om gårdar, folk och fä. Om krigsåren med kalla vintrar och ransonering och luffare som gick mellan gårdarna. Hon visste inte vad en telefon var, hade aldrig åkt buss eller smakat en glass.

Det är också berättelsen om en fosterunges utsatthet, om kampen för att göra sig fri från känslan av att vara mindre värd. Är det så att en fosterunge alltid ska vara alla till lags och aldrig får ha en fri vilja, och därför aldrig får ett bra självförtroende här i livet? Är det därför livet blev så tilltrasslat? undrar hon.

 

 

Fler berättelser är på gång

Giftskåpet® - boken

En populärvetenskaplig berättelse om hur man lindrade, botade och tog livet av varandra förr i tiden. Och om jakten på den ultimata medicinen som botar allt och ger evigt liv. Är det ens möjligt att finna ett sådant botemedel?

En medicinhistorisk resa som börjar med den första bakterien. Kända och okända personer stiger fram ur historiens dunkel för att berätta för oss om sin syn på sjukdom och bot.  Vi möter bland annat Hippokrates - läkekonstens fader, för en dialog med Platon och följer med Linné när han inspekterar hyllorna på 1700-tals-apoteket.

Förväntad utgivning under 2022