Uggleskytten förlag

Historia och livsberättelser

En sjuk historia – jakten på medicinen som botar allt och ger evigt liv

Lättsam ingång till medicinens historia. 

Ingredienser som kryper, krälar eller luktar illa. Astrologi för att ställa diagnos. Trollformler och magi. Vad höll läkarna och botarna på med förr i tiden, var det bara en massa trams? Eller var det i själva verket helt logiskt? Författaren Annika Gustavsson, som också är läkemedelskemist, guidar läsaren genom tid och rum för att ta reda på det. Boken är rikt illustrerad. I slutet finns en utförlig källhänvisning med kommentarer.

Provläs den här

ISBN: 978-91-983618-3-4

Boken släpps på Uggleskyttens förlag 1 augusti!

 

 

 


 

Förlaget

Uggleskytten är ett förlag som inriktar sig på historia och personligt berättande. Vi publicerar spännande livsöden, släktkrönikor, populärhistoria och historiska romaner.

Boka ett författarbesök

Boka ett inspirerande författarbesök av författaren Annika Gustavsson. Jag har skrivit böcker baserade på min egen släkthistoria, och också hjälpt andra att berätta sin. Med utgångspunkt från böckerna berättar jag om skrivprocessen och hur man kommer igång. Och hur man kan gå tillväga med den viktiga bakgrundsresearchen. När man skriver om sig själv och sin släkt finns också etiska frågor att ta ställning till.

Jag besöker gärna till exempel bibliotek, församlingshem och släktforskarföreningar.

Boken Provåker, från Bakland till jordbruksby, författare Börje Karlsson, Uggleskyttens förlag, utgivningsår 2023

Provåker, från bakland till jordbruksby

En hembygds- och släktkrönika från Västerbotten.

Nybyggarlivet i Västerbottens inland på 1700- och 1800-talen var slitsamt. Börje Karlsson berättar i en krönika om byn Provåkers utveckling från ­nybygge till jordbruksby. Boken handlar om de 51 familjer som levde kortare eller längre tid i byn fram till andra världskriget. Nästan alla var jordbrukare. Extra inkomster kunde man skaffa sig till exempel genom salpetersjudning, pottaske­bränning, tjärbränning, kolning och timmerhuggning.

Boken är en inspirerande källa för alla som är intresserade av kulturhistoria, och för den som vill forska vidare i sin egen släkt­historia och hembygd.

ISBN: 978-91-983618-2-7

Provläs den här

Finns att köpa på Bokus.

Kan även beställas från Bokbörsen.

 


 

Boken Bara glöm henne, författare Annika Gustavsson, Uggleskyttens förlag, utgivningsår 2020

Bara glöm henne

Tre kvinnor, en stad, en hemlighet.

En roman om tre generationers kvinnor i 1900-talets Stockholm. Om utanförskap, att vara fosterbarn, och om att bli vald eller bortvald. Kan man ärva en annan människas rädslor och ångest? Baserad på verkliga händelser.

Greta var van att röra sig i de fina salongerna. Hennes far var grosshandlare. Hon hade alla förutsättningar för att lyckas i livet men så hamnade hon bakom Beckombergas låsta dörrar.

ISBN: 978-91-983618-0-3

Provläs den här

Finns att köpa på Bokus

Kan även beställas från Bokbörsen.

 


 

I Media

Radio P1, Kropp och själ2017

Radio P1, Familjehemligheten2021

TV4, Malou efter tiodel 27, november 2021

Musiklitteratur och noter

Uggleskytten samarbetar med förlaget Recapo Edition som erbjuder försäljning av noter och undervisningsmaterial för bland annat gehörslära. Är du musiker som skrivit musik som du vill trycka, eller vill ha hjälp med transkribering av äldre noter så kan Recapo Edition hjälpa dig med detta.  Besök gärna deras hemsida här.

 

 

Boken Måndagsbarn, författare Annika Gustavsson, debutbok, utgivningsår 2017, om psykisk ohälsa

Måndagsbarn

Det finns bara en sak som gör att ditt liv aldrig kan bli bättre. Att du bestämmer dig för att försvinna för gott.

En annorlunda berättelse om att återhämta sig från psykisk sjukdom och självdestruktivitet, bryta med tablettberoende och hitta en ny oväntad väg i livet. Men också om hur hela familjen påverkas när en förälder plötsligt drabbas av psykisk ohälsa. Skriven med ett stort stråk av svart humor.

Annika Gustavssons debutroman från 2017. Finns också som ljudbok med Lo Kauppi som uppläsare.

ISBN: 978-91-757762-6-2

Provläs den här 

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Kan även beställas från Bokbörsen.

Boken Fosterunge, författare 95-åriga Mona-Lisa Gustavsson, Uggleskytten förlag, utgivningsår 2021, om att vara fosterunge

Fosterunge

Hur var det att växa upp som fosterbarn på 1920-talet?
Mona-Lisa Gustavsson är 95 år och debuterar som författare.
Hon berättar både roliga och dråpliga historier från den Östgötska landsbygden förr i tiden, men också om hur utsatt man var som fosterbarn, utan att ha någonting att säga till om. En fosterunge förväntades inte ha en egen vilja utan skulle hela tiden vara till lags. Hon berättar om utanförskap och övergrepp. Det krävs mod att göra det.

Boken är utgiven av Uggleskyttens förlag. Den har varit slutsåld men finns nu åter i lager. Går att beställa på Bokus eller direkt från Uggleskytten förlag.

Antal sidor: 88

ISBN: 978-91-983618-1-0

 

 

 

Porträtt på författaren Annika Gustavsson

Uggleskyttens krönikor.

Är historia verkligen bara något som hänt för länge sedan?

En hisnande tanke när nutid möter dåtid
Mälaröarnas Nyheter oktober 2011

En tråd mellan dåtid och nutid
Mälaröarnas Nyheter nr 3, 2014

Stenarna bytta mot ord
Mälaröarnas Nyheter nr 17,  2015